ponedjeljak, 9. svibnja 2022.

[FOTO] U Slatini održan 7. Obrtničko-gospodarski sajam

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Hrvatske obrtničke komore - Udruženja obrtnika Slatina, Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatina, jučer (nedjelja) je u Parku 136. slatinske brigade održan 7. Obrtničko-gospodarski sajam.

Nakon riječi dobrodošlice domaćina, predsjednika slatinskog Udruženja obrtnika Zlatka Šomođija i direktora Turističke zajednice Grada Slatine Jurice Bosaka, na svečanom otvorenju sajma riječi pohvale organizatorima i potpore slatinskim obrtnicima uputili su virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, te gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić kojemu je pripala čast otvoriti sajam.

Na sajmu se predstavilo 50-ak obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kućnih radinosti i udruga, a svi redom su ga ocijenili najuspješnijim do sada. 

Neizostavan dio sajamskih aktivnosti su i brojne degustacije, a na ovogodišnjem sajmu posebna atrakcija bila je slatinska nagrađivana slastičarka Sandra Jadek koja je u suradnji s članovima Udruge kuhara i slastičara grada Slatine pod vodstvom predsjednika Dražena Šafara okupila atraktivne goste.
Tako je poznati hrvatski kuhar Dražen Đurišević kroz različite specijalitete promovirao Podravkine proizvode, a ovaj spektakularni gastro show upotpunile su gošće iz Ukrajine smještene na Pustari Višnjica. Predvođene Oksanom Rediuk prezentirale su ukrajinsku kuhinju te, između ostaloga, posjetiteljima poslužile boršč i vareniku, koje su pripremile u praktikumu Industrijsko-obrtničke škole Slatina. 

U kulturno-zabavnom dijelu programa sajma nastupili su članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Dika Slatina koji se predstavio spletom slatinskih plesova, dok su se Suhopoljski tamburaši pobrinuli za dobru atmosferu tijekom trajanja sajma. (adf, mf; Foto: D. Fišli)

Foto:





























































Više fotografija sa sajma pogledajte OVDJE.