nedjelja, 13. listopada 2019.

[FOTO] OPĆINA ČAĐAVICA-U tijeku je uređenje mjesnog doma u naselju Donje Bazije

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U naselju Donje Bazije, u općini Čađavica, provode se radovi na uređenju mjesnog doma. Radovi su sufinancirani prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300.000,00 kuna.

Cilj projekta je revitalizacija i poboljšanje kvalitete života stanovnika ovog, slabije razvijenog područja u smislu podizanja razine turističke ponude, podizanja razine komunalnih usluga i standarda kroz održavanje i obnovu zgrade. Cjelokupna vrijednost radova i usluge nadzora iznosi 524.848,10 kuna sa PDV-om. Izvođač radova je Građevinski obrt Franjić iz Čađavice.

Radove je obišao općinski načelnik Mirko Rončević zajedno sa vijećnikom Općine Čađavica Josipom Gladovićem, inače mještaninom Donjih Bazija.

- Općina Čađavica sklopila je ugovor sa Građevinskim obrtom Franjić za renoviranje mjesnog doma u naselju Donje Bazije. Mjesni dom u ovom naselju je jedan od manjih na području općine Čađavica, međutim svako naše mjesto ima potrebu za uređenim prostorom za sve prigode koje trebaju mještanima i udrugama. Mi smo se, kao Općina, angažirali urediti ovaj dom, mada je on već prije bio na jednom dijelu uređivan, ali ovaj put da to bude kompletno. U mjesnom domu priključena je voda i plin, a sada ćemo riješit sanitarni čvor, dodatne prostorije i manje i veće, kuhinju..., odnosno sve ono što je potrebno za okupljanje mještana na jednom mjestu. Naravno, Općina će preuzeti odgovornost za održavanje i plaćanje režija. Izvođači su završili radove na krovištu, a unutra se radi na postavljanju knaufa i detaljnom uređenju. Naručena je i stolarija te bi do kraja ovog mjeseca radovi trebali biti završeni, naravno, sa novom fasadom - rekao je načelnik Rončević pri obilasku radilišta.

 - Ja bih se, prije svega, zahvalio našem načelniku Mirku Rončeviću na prepoznavanju problema i potreba mještana Donjih Bazija za jednim ovakvim domom, što za nas puno znači. Potpunim uređenje doma dobiti ćemo prostor za sve potrebe. Također, s time dobivamo jednu ugodniju sliku ovog našeg lijepog parka i našeg mjesta - kazao je mještanin Donjih Bazija Josip Gladović. (ADF; Fotografije D. Fišli)

Foto: