subota, 20. listopada 2018.

SLATINA-Memorijal ''Mirko Vučeta i Tomislav Mikić'' bit će održan u subotu, 27. listopada

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, u subotu, 27. listopada, u Slatini će biti održane igre hrvatskih branitelja u sjećanje na poginule hrvatske branitelje Mirka Vučetu i Tomislava Mikića, ''Memorijal Mirko Vučeta i Tomislav Mikić''.

Hrvatski branitelji će se natjecati u stolnom tenisu, šahu, elektroničkom pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu (moguće su neke izmjene u navedenim vrstama igara). Natjecanje započinje u 9 sati u slatinskom Vatrogasnom domu.

Kako bi najavili nadolazeći događaj slatinskoj javnosti, predsjednik Ilija Nikolić i članovi Udruge HVIDR-a Slatina predvođeni predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem, uz pomoć djelatnika tvrtke Slatina Kom, jučer su postavili veliki plakat u centru grada.

Mirko Vičeta i Tomislav Mikić 

Prije dvadeset sedam godina u jednoj od akcija oslobađanja okupiranog dijela slatinskog područja došlo je do pogibije našeg suborca Tomislava Mikića. Tomislav je bio vozač borbenog vozila koje se kretalo prema mjestu Ćeralije, te je prilikom dolaska do jednog nepreglednog dijela ceste na borbeno vozilo ispaljen protuoklopni projektil od strane četnika. U tom napadu Tomislav je, nažalost, izgubio život, a ostali članovi posade borbenog vozila, Zlatko Hmelik, Josp Balog, Dragutin Rokinger i Ivan Buti, su ranjeni. Iako ranjeni, hrvatski vojnici su uzvratili paljbu i natjerali četnike na povlačenje. Dolaskom ostatka hrvatskih snaga četnici su se dali u bijeg prema mjestu Ćeralije. U istoj akciji, nešto kasnije od napada na borbeno oklopno vozilo, zarobljeni su hrvatski vojnici Mirko Vučeta i Tomislav Šimanović. Tomislav Šimanović je razmijenjen, a za posmrtnim ostacima Mirka Vučete se još uvijek traga (smatra se poginulim). (ADF; Fotografije D. Fišli)

Foto:













PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩