srijeda, 21. veljače 2018.

U Općini Sopje održan sastanak u vezi sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška faza 2

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Nastavno na prethodni sastanak, koji je održan 2.veljače u maloj dvorani Općine Sopje, privremeni pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, gospodarstvo i EU fondove Dario Ripli sa suradnicom održao je drugi radni sastanak s budućim korisnicima sustava navodnjavanja Kapinci - Vaška.
Prisutne poljoprivrednike i stručne predavače na početku sastanka pozdravio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Na prvome sastanku OPG-ovci su upoznati s novim situacijama, najavama natječaja, cijeni  korištenja sustava, te otvorili raspravu na kojoj su se detektirani realni problemi. No, predstavnici Županije virovitičko-podravske na čelu sa zamjenikom župana Darkom Žužakom, koja je i vlasnik sustava, te Siniša Hrgović kao predstavnik Savjetodavne službe, predstavili su modele koji bi potencijalnim korisnicima bili prihvatljivi. Kao što je bilo i najavljeno, potvrđeno je da će korištenje sustava biti besplatno prvu, a moguće i sljedeću godinu, što je svakako dodatni impuls za lokalno stanovništvo koje svoja zemljišta koristi u sustavu navodnjavanja. 

Drugi radni sastanak organiziran je u namjeri da se privatne korisnike parcela na području sustava navodnjavanja u drugoj fazi upozna s novostima, te dogovore postupci za daljnji razvoj projekta. Tako je korisnicima predstavljen problem rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosno davanja prava služnosti duž sustava navodnjavanja Kapinci - Vaška faza 2, koji se u što kraćem roku treba riješiti. Druga faza sustava trebala bi se prostirati na 568 hektara poljoprivrednih površina, a predstavnici Županije upoznali su prisutne i s terminima natječaja putem kojih je moguće povlačeati sredstava za opremanje sustava. Na kraju je dogovoren još jedan radni sastanak na kojem bi trebali biti prisutni i budući potencijalni otkupljivači proizvedenih poljoprivrednih proizvoda. (Domovina net, DF; Općina Sopje)

Foto :










OGLASI:
Vinarija Stari podrum:
-Ako želite popiti kapljicu kvalitetnog vina, a da se pri tome vaš novčanik previše ne isprazni, kupite vino u Vinariji Stari podrum!
-Ako želite da vama značajni događaji ostanu u lijepom sjećanju, počastite se pjenušavim vinom Slatinski biser, pjenušcem za sve prilike!
-Narudžbe se primaju na broj mobitela 098/279-844 kontakt osoba Ivan Halas ili direktno u Vinariji Stari podrum na adresi Ulica kralja Zvonimira 6, Slatina (iza zgrade Gradske uprave). Više o Vinariji klikom na : Vinarija Stari podrum
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩