srijeda, 21. veljače 2018.

Igor Andrović na sastanku Svjetske banke s lokalnim čelnicima i nositeljima razvoja: Slavoniji trebaju veće plaće i veće porezno rasterećenje poduzetnika

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Projekt Slavonija u središtu je pozornosti dvodnevnoga sastanka u Osijeku na kojem predstavnici Svjetske banke s lokalnim čelnicima i nositeljima razvoja razgovaraju o mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Uz ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijelu Žalac, sastanku u Osijeku, između ostalim, nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i župani, Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i Vukovarsko-srijemske, Božo Galić. Osim toga, ovaj dvodnevni skup, okupio je sve važne dionike s područja pet slavonskih županija, a s područja Virovitičko-podravske županije, bila je i v.d. ravnateljica Razvojne agencije VIDRA-e Željka Vuković, kao i predstavnici razvojne agencije grada Virovitice VTA.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije želi da se stručnjaci te banke svojim analizama i savjetima uključe u pripremu posebnog operativnog regionalnog programa za istok Hrvatske.

– Svjetska banka za mnoge je resore radila analitičke podloge. Mislimo da ih je važno uključiti kao stručnjake, posebice za nerazvijena područja, koji rade zajednički s Europskom komisijom i u drugim zemljama članicama. Na ovoj ćemo radionici zajednički sa svim nositeljima razvoja razgovarati o tome kakvo je trenutačno stanje i koje su to kratkoročne mjere koje će pomoći, a posebice o onome što trebamo znati za sljedeću financijsku perspektivu. To je, kako smo najavili na zadnjoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, priprema za poseban regionalni operativni program koji želimo za područje istoka – rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac na skupu u Osijeku.

Obraćajući se nazočnima virovitičko-podravski župan Igor Andrović, između ostalog je naglasio važnost budućih projekata za područje cijele Slavonije kao i Virovitičko-podravske županije.
– Virovitičko-podravskoj županiji je iznimno važna bolja prometna povezanost s ostatkom Hrvatske. Virovitica je jedino središte neke hrvatske županije, koje je čak 80 kilometara udaljeno od najbliže autoceste i zato nam treba bolja prometna povezanost sa Zagrebom. Slavoniji trebaju veće plaće i veće porezno rasterećenje poduzetnika – naglasio je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a u ovome je dobio potporu ministrice Gabrijele Žalac.

Podsjetimo, Projektom Slavonija, Baranja i zapadni Srijem 2 i pol milijarde eura, većim dijelom iz EU fondova, osigurat će se isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Cilj je gospodarski oživjeti istok Hrvatske, otvoriti nova radna mjesta i usporiti iseljavanje. “Trenutačno smo na 4 milijarde 400 milijuna kuna ugovorenih projekata. To je 24% od ciljanog iznosa i tim smo rezultatom iznimno zadovoljni”, rekla je ministrica. (.hrt.hr/vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Foto .
















OGLASI:
Vinarija Stari podrum:
-Ako želite popiti kapljicu kvalitetnog vina, a da se pri tome vaš novčanik previše ne isprazni, kupite vino u Vinariji Stari podrum!
-Ako želite da vama značajni događaji ostanu u lijepom sjećanju, počastite se pjenušavim vinom Slatinski biser, pjenušcem za sve prilike!
-Narudžbe se primaju na broj mobitela 098/279-844 kontakt osoba Ivan Halas ili direktno u Vinariji Stari podrum na adresi Ulica kralja Zvonimira 6, Slatina (iza zgrade Gradske uprave). Više o Vinariji klikom na : Vinarija Stari podrum
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩