srijeda, 13. prosinca 2017.

Voćin: Susret braniteljskih udruga Voćina i Zadra

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Uoči dvadesetšeste obljetnice stradanja Voćina i Huma u utorak, 12. prosinca, upriličen je susret Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Voćina i Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar sa članovima obitelji žrtava rata.

Predsjednik UDVDR Ogranak Vićin Darko Božičković iznio je vrlo potresno, emotivno svjedočenje o zatočeništvu, mučenju, zvjerstvima četnika, konačnom oslobođenju u jednoj razmjeni, te o zvjerstvima počinjenim 13. prosinca 1991. godine. O raznim oblicima mučenja i ubojstvima svjedočile su i druge žrtve, kao i brojna rodbina poginulih i nestalih. Načelnik Općine Voćin Predrag Filić govorio je o 47 žrtava i o njihovim ubojicama, naglasivši da su samo dvojica osuđena i da je jednog abolirao bivši predsjednik Mesić.

Žene u Domovinskom ratu iz Zadra predstavila je članica Vesna Matešić upoznavši nazočne koje sve aktivnosti provode kako bi se sačuvala istina o Domovinskom ratu.

Prije projekcije igranog filma ''Oni su Hrvatska'', govorio je jedan od glumaca Borna Heberle, koji su svi zajedno djeca hrvatskih branitelja, članice Udruge Žene u Domovinskom ratu i hrvatski branitelji. Film je snimljen prema priči brigadira HV Ivice Matešića Jeremije, a govori o ratnim događajima na zadarskom ratištu.

Hrvatski branitelj i kantautor Perica Pokupčić na početku skupa pjevao je himnu Lijepa naša domovino, a cappella, a na kraju pjesmu o 136. brigadi Majko Voćinska.

Prije druženja i projekcije filma, gosti iz Udruge Žena u Domovinskom ratu Zadar sa članovima obitelji žrtava rata, odali su počast kod spomenika Voćinskoj žrtvi, a potom su posjetili crkvu Pohođenja Blažene Djevice Marije gdje ih je primio voćinski župnik vlč. Mladen Štivin. (Željko Felbar; foto Ž. Felbar i D. Božičković)

Foto :







 








Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩