utorak, 12. prosinca 2017.

Ribić umjesto ribe iz Drave izvukao ljudsku lubanju

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

           foto ilustracija
Bio sam u utorak u čamcu i pecao 50-ak metara od obale. Udica mi se zakvačila za nešto. Mislio sam da je panj, no uspio sam lagano izvlačiti sajlu. Podigao sam je rukom i iz vode izvadio ljudsku lubanju, ispričao je svoje jezivo iskustvo ribič Ivica K. iz Pitomače.

Nedaleko od njega bio je njegov kolega ribič, kojeg je odmah pozvao u pomoć. Svjetiljkom je obasjao glavu i jasno vidio čistu kost bez tragova kose i kože.

Prijatelj je donio kuku kako bi lubanju što lakše izvukli iz vode. Bila je teška. U njoj je bilo vode i pijeska. Udica se zaplela za mjesto na kojem je nekad bilo oko - ispričao je ribič.

Uspjeli su je iznijeti na obalu malo poslije 18 sati te su odmah pozvali Centar 112 i policiju. Iznenađeni policajci brzo su došli iz postaje u Pitomači. Od muškaraca su uzeli izjave te su odnijeli ostatke. Kako neslužbeno doznajemo, ribič je zahvatio lubanju bez vilice. Na njoj je ostalo nekoliko zuba te će, ako to bude potrebno, forenzičari moći napraviti DNK analizu. Nađena je na mjestu na kojem rijeka često nanosi drva.

Prema posljednjim informacijama, lubanja najvjerojatnije pripada nekom starijem muškarcu. Istragu uvelike otežava manjak informacija o truplu, jer je muškarac u Dravu mogao upasti sve od okolice Varaždina do Pitomače. S obzirom na to da na njoj nije bilo organskih ostataka, istražitelji zasad pretpostavljaju da je u vodi provela nekoliko desetaka godina.

Zasad je čuvaju u komunalnom poduzeću u Pitomači, a sve policijske postaje dobile su informacije koje bi možda otkrile identitet.(24sata.hr)

Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩