utorak, 12. prosinca 2017.

Rekordna posjećenost Parka prirode Papuk, 31% povećanje broja turista u odnosu na prošlu godinu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Papuk, najljepša planina Slavonije, omiljeno je izletište planinara, izletnika i turista. Geološka i biološka raznolikost, te bogata kulturno-povijesna baština Papuk čine posebnim, očaravajućim.

U prilog tome govori i činjenica da Park prirode Papuk na kraju turističke godine bilježi rekordan rast od 31%  više posjetitelja u odnosu na 2016. godinu. Usporedbom statističkih podataka prethodnih godina, s 5685 posjetitelja u 2016. godine, na kraju 2017. godine napravljen je značajni porast na 7470 posjetitelja.

Najjači turistički adut Parka svakako je Park šuma Jankovac koja i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama.
Povećanju broja posjetitelja doprinijelo i potpisivanje sporazuma o suradnji s osnivačima osnovnih i srednjih škola u Požeško-slavonskoj i Virovitičko podravskoj županiji, a u narednom razdoblju planira se  slična suradnja  i sa školama iz svih pet slavonskih županija kako bi i ti učenici po prihvatljivijim uvjetima uživali u ljepotama Papuka.

Ovi rezultati uključuju samo organizirane grupe, odnosno posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park, dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći. Pretpostavka je da se radi oko 150.000 posjetitelja.

- Ponosni smo na trud koji ulažemo u to da svim posjetiteljima omogućimo što ugodniji i kvalitetniji boravak u netaknutoj prirodi, svim ljepotama i blagodatima koje nam ona pruža. Vjerujemo da će naši posjetitelji i u budućnosti prepoznati potencijal Parka prirode Papuk, da ćemo zajedno jačati i rasti, a sukladno tome nastaviti  konstantno ostvarivati pozitivan trend rasta broja posjetitelja - izjavio je Alen Jurenac ravnatelj Parka prirode Papuk

Od ove sezone turistička ponuda Parka prirode Papuk obogaćena je i s prvim Kamp odmorištem u regiji koje na kraju 2017. godine bilježi 185 posjeta, te 248 noćenja. Struktura gostiju kampa ide u korist stranih gostiju i to gosti iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine. Kamp odmorište Duboka uvršteno je na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta OK Mini Camps.

- Jedan od faktora povećanja broja posjetitelja između ostalog je i kontinuirani rad na poboljšanju turističke infrastrukture koji je rezultirao povećanjem interesa i većim brojem posjetitelja. Ove godine čuvarska služba Parka prirode Papuk pojačano se bavila upravo poslovima edukacije i stručnih vođenja kako bi svi zainteresirani posjetitelji imali što kvalitetniji doživljaj zaštićenog područja - rekla je Gordana Kukić glavna čuvarica Parka. (Park prirode Papuk)













Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩