utorak, 12. prosinca 2017.

Posebna regulacija prometa: 9. Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Sutra, 13. prosinca, u mjestu Voćin održava se 9. Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj na kojemu se očekuje veći broj hodočasnika, koji će doći svojim vozilima i organiziranim prijevozom autobusima, a s obzirom da se hodočašće odvija ulicama Voćina, uvedena je posebna regulacija prometa i parkiranja vozila.

Osiguranje policije započinje od 8,30 sati, dok sam program započinje u 9,45 sati hodnjom hodočasnika dvjema pravcima cestom od Đedovice ( sa prostora parkirališta lovačkog doma ) i od pravca naselja Hum ( od raskrižja ulica Josipa Martinca i ulice Prosinačkih žrtava ), sa ciljem dolaska obje procesije  na Prebendu ( kod spomen  područja ).  Potom obje procesije čine jednu i kreću se od spomen područja Prebenda sve do župne crkve,  nakon čega slijedi sv. misa i komemoracija voćinskim žrtvama, a program završava u 14,00 sati susretom s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu, hodočasnicima i uzvanicima u društvenom domu u Voćinu.

U osiguranje ovoga javnog skupa i nesmetanog odvijanja cestovnog prometa uključen je veći broj policijskih službenika na punktovima, te redarskom službom Općine Voćin,  koji će provoditi posebnu regulaciju prometa, sa kraćim intervalima privremenog zatvaranja dijelova prometnih pravaca u vrijeme procesije ulicama na Voćina.

Osim regulacije prometa, policija će vozila sa prilaznih pravaca usmjeravati prema mjestima koja su određena za parkiranje vozila, a sve autobuse nakon što ostave hodočasnike na punktovima usmjeravati u Vukovarsku ulicu u Voćinu ( preko mosta ).   Sva parkirališta vozila i autobusa nalazit će se pod osiguranjem policije i redarske službe Općine Voćin.

Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na pojačani oprez zbog sudjelovanja velikog broja pješaka na jednome mjestu, ujedno pozivamo na poštivanje uputa i zapovjedi policijskih službenika koji će upravljati prometom, a u cilju izbjegavanja gužvi i zastoja u prometu sva vozila usmjeravati na predviđena parkirališna mjesta i osiguravati nesmetano odvijanje prometa kako sudionika ovoga skupa, prometa pješaka, tako i prometa vozila u tranzitu. (PU virovitičko-podravska)


Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩