četvrtak, 12. listopada 2017.

Održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Mikleuš

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom Dana općine i blagdana svete Terezije Avilske, u Mikleušu je održana svečana sjednica općinskog vijeća kojoj su nazočili zamjenici župana VPŽ Mario Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospojčić sa suradnicima, predstavnici gradova i općina s područja Županije, predstavnici policije, crkvene vlasti te udruga s područja općine Mikleuš.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika općinskog vijeća Ivana Kanskog, načelnik općine Milan Dundović predstavio je sadašnje i buduće projekte Općine koji su vidljivo korisni za razvoj općine i siguran život mještana:
– Od realiziranih projekata izdvojio bih, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja sanirana je nerazvrstana cesta u Boriku (dužina trase ceste 520 m, širina kolnika 3 m). Uređen je cestovni jarak, odvodnja dužine 520 m, a vrijednost investicije je 400.000,00 kuna, od toga je navedeno ministarstvo sufinanciralo 85 %, a razliku Općina. Kupljeno je mobilno reciklažno dvorište u vrijednosti investicije 184.500,00 kuna od čega je Ministarstvo sufinanciralo 147.000,00 kuna ili 80 % vrijednosti investicije, a Općina izdvojila preostalih 37.500,00 kuna. U narednom periodu, jedan od najvećih projekata je početak izgradnje kanalizacije naselja Mikleuš i Borik s pročistačem otpadnih voda, potom izgradnja kuće oproštaja u Balincima, uređenje parkirališta ispred groblja u Boriku, parkirališta iza zgrade Općine, nastavak izgradnje pješačkih staza, rekonstrukcija javne rasvjete u led rasvjetu, uređenje objekta u vlasništvu općine koji je dan na korištenje KUD-u Mikleuš i drugih projekata sukladno potrebama i mogućnostima – rekao je između ostalog Dundović.

U nastavku sjednice obratili su se u ime gradonačelnika i načelnika, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat:
– Upravo ovako po žiteljima manje brojne općine su kamen pokretač i motor aktivnosti kako u lokalu tako i u svojoj županiji. Vidjeli smo da je ovdje realizirano niz projekata i riječ je više milijunskim iznosima i koliko tek projekata se u Mikleušu planira u budućnosti ostvariti kako bi se oplemenio život mještana ove općine. Vjerujem u kvalitetna i siguran rad i načelnika i općinskog Vijeća u budućnosti jer su pokazali kontinuitet sjajnog i predanog rada iznimno značajnog za razvoj općine – rekao je Horvat.

Gradonačelnik grada prijatelja općine Mikleuš, Donje Stubice, Nikola Gospojčić obratio se nazočnima i na kraju općini Mikleuš poklonio izdanak legendarne Gupčeve lipe kao još jači znak međusobnog prijateljstva:
– Prošlo je pune 22 godine otkako Donja Stubica i Mikleuš gaje prijateljske odnose i međusobno se svake godine posjećuju. Načelnik ove male općine i njegov tim zaslužuju svaku pohvalu za svoj rad i možemo biti samo ponosni što smo prijatelji s jednom takom općinom. U cilju jačanja našeg prijateljstva mi smo danas donijeli i poklanjamo ovoj općini izdanak Gupčeve lipe, naime svi znamo da je Seljačka buna pod vodstvo Matije Gupca počela pod znamenitom Gupčevom lipom i on je jedna od najpoznatijih povijesnih ličnosti našeg grada pa smo mi i suradnji sa Šumarskim fakultetom i našom Turističkom zajednicom napravili genom te lipe i poklonili ih svim našim prijateljima pa tako i općini Mikleuš – rekao je Gospojčić.

Na kraju je Općini slavljeniku čestitao, a sve nazočne pozdravio zamjenik župana VPŽ Igora Androvića, Mario Klement:
– Općina Mikleuš je jedna od općina s najmanjim Proračunom u našoj Županiji, al paralelno jedna od najuspješnijih. Ova Općina je pokazala kako se i s malim sredstvima mogu realizirati i pokrenuti veliki i značajni projekti i na tome načelniku Dundoviću i njegovom timu od srca čestitam na ovim uspjesima i mogu samo reći da će općina Mikleuš imati i dalje punu potporu i pomoć Virovitičko-podravske županije u svim projektima – rekao je Klement.

Sjednicu su svojom koreografijom slavonskih pjesama i plesova zaključili članovi Kulturno-umjetničkog društva Mikleuš. (icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)

Foto :










TRGOVINA ELMAT, VLADIMIRA NAZORA 39 SLATINA, OVLAŠTENI SERVIS I PRODAJA PEĆI NA KRUTA GORIVA RENOMIRANOG HRVATSKOG PROIZVOĐAČA PLAMEN POŽEGA. POSJETITE NAS S POVJERENJEM!  
Sve informacije o ponudi možete dobiti na kontaktima: tel. 033/492-834; mob. 098/924-0820; e-mail elmatslatina@gmail.com

Uređujete unutrašnjost svog doma, a potrebne su vam pločice vrhunske kvalitete po cijeni već od 30 kuna, posjetite Izložbeni salon talijanske keramike u Ulici bana Jelačića 15, Slatina.


Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩