ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 16 prometnih nesreća, 6 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile TTO, 4 LTO, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U pet prometnih nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 257 prekršaja, od čega je 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 19 prekršaja pješaka,  i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,88g/kg je utvrđena u petak oko 20,10 sati u mjestu Suhopolje, kod vozača bicikla starosti 51 godinu.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 6 osobe, četiri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna je odbila podvrći se alkotestu a jedna je upravljala vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom. Četiri uhićene osobe su puštene a dvije su privedene na Prekršajni sud. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137.

-Akcije

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 18.08.2017.g. u vremenu od 16,00-24,00 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 29 vozača i vozila, utvrđeno 36 prekršaja od toga 10 alkohola.(PU virovitičko-podravska)


Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩