ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

FOTO-Ribička noć, promocija gastronomije i turizma čačinačkog kraja, ali i cijele Slavonije

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Športskog ribolovnog društva ”Klen” Čačinci i Turističke zajednice općine, te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u Športskom rekreacijskom centru ”Rupa” u Čačincima održana je 4. Ribička noć. Riječ je o manifestaciji koja izravno promovira gastronomiju i turizam kako čačinačkog kraja, tako i cijele Slavonije.

U sklopu manifestacije članovi ŠRD Klen pripremali su tradicionalne slavonske riblje specijalitete: fiš-paprikaš i šarana ra rašljama, a miris ribe namamio je mnoge posjetitelje u Rupu koja je po prvi puta bila lokacija ove manifestacije:

-Obzirom da je u tijeku sanacija naših ribnjaka, ove godine smo odabrali ”Rupu” za lokaciju Ribičke noći koja nam se onako ”na prvu” pokazala kao rješenje i pokazalo se kao pun pogodak jer je došlo jako puno ljudi i svi su uživali – rekao je predsjednik ŠRD ”Klen” Čačinci Renato Šafranko.

Suorganizator manifestacije je Turistička zajednica općine Čačinci:

-Promocija turizma našeg kraja sve više dolazi do izražaja, uz Jankovac koji je jedan sasvim drugačiji tip, ovo je jedna priča promocije ribolovnog turizma koje je specifično za naš kraj i cijelu Slavoniju i naravno da mi itekako držimo do toga – rekla je Ana Marunica direktorica TZ ureda Čačinci.

-Glavni pokrovitelj bila je Općina Čačinci:

Posebno mi je drago kada se udruge aktivno uključe u društveni život zajednice i povuku jedan ovakav događaj koji koristi svima. Evo, u sklopu manifestacije predstavilo se nekoliko OPG-a, a naravno prije svega prezentirali smo našu slavonsku ribu i riblje specijalitete i pokazali našu bogatu slavonsku i čačinačku gastronomiju. Općina je uvijek tu, pomaže koliko može i uvijek će biti na raspolaganju svojim udrugama na ovakvim i sličnim događanjima – rekao je zamjenik načelnika općine Čačinci Alen Jurenac.

Uz fiš-paprikaš, šarana s rašlji te mnoštvo drugih specijaliteta od ribe, neizostavne tamburaše, velik broj posjetitelja družio se do duboko u noć, prepoznatljivu, čačinačku ribičku noć. (www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić)

Foto :




 








Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩