utorak, 15. kolovoza 2017.

FOTO-Gotovo tisuću vjernika hodočastilo Gospi Voćinskoj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Gotovo tisuću vjernika Požeške biskupije hodočastilo je Gospi Voćinskoj na svetkovini Velike Gospe na središnje misno slavlje u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije.

-Ove godine, o 20. obljetnici utemeljenja Požeške biskupije i u pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ima posebno značenje. Marija je, naime, rodila Sina Očeva po tijelu te je najdublje povezana i s njegovim euharistijskim tijelom po čijem primanju postajemo dionicima njegove žrtve ljubavi na križu, dara punine života u koji je njegova Majka uznesena. U to otajstveno događanje na osobit način uključeni su svi oni koji su sakramentom svete ženidbe ušli u brak te u dubokom zajedništvu ljubavi i u tjelesnom sjedinjenju postaju plodni potomstvom. Medu njima imaju posebno mjesto obitelji s brojnom djecom, koje s velikom požrtvovnošću služe životu i po bogatstvu potomstva naznačuju onu puninu života koju nam je priskrbio Isus svojom žrtvom na križu i u koju je uznesenjem na nebo ušla Marija. U tom raspoloženju vjere na svetkovinu Marijina uznesenja na nebo posebno mislimo na obitelji s brojnom djecom u nasoj Požeškoj biskupiji''-riječi su biskupa Škvorčevića upućene obiteljima s brojnom djecom.

U zavjetnoj procesiji s likom Gospe Voćinske ulicama Voćina sudjelovalo je oko tisuću vjernika, a potom je u Hrvatskom domu upriličen poseban program za hodočasnike. (Željko i Tomislav Felbar)

Foto :












Više fotografija pogledajte na : FOTO


Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩