ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

SDP za predsjednika izabrao HSP-ovca Franju Kraljika

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na drugoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Nova Bukovica za predsjednika Vijeća izabran je Franjo Kraljik (HSP), a potpredsjednica je Anica Milosavljević (SDP). Oni su izabrani sa sedam glasova za i uz pet suzdržanih.

Podsjetimo, na lokalnim izborima koalicija SDP-HSS osvojila je 43,23 posto glasova, lista HDZ-a 41,71 posto, a HSP 9,25 posto. Tako je u sastav Općinskog vijeća ušlo pet vijećnika i jedan pripadnik srpske nacionalne manjine s liste koalicije SDP-HSS, pet vijećnika s liste HDZ-a i jedan vijećnik s liste HSP-a. Prva konstituirajuća sjednica nije uspjela jer nije prihvaćen prijedlog koalicije SDP-HSS da za predsjednika i njegova zamjenika budu izabrani predstavnici te koalicije.

Prema riječima načelnika Tomislava Bračuna, SDP i HSS podržali su izbor Franje Kraljika za predsjednika Vijeća jer je to bio jedini način da se izbjegnu novi izbori i dodatni nepotrebni troškovi. Bračun pretpostavlja da bi i nakon ponovljenih izbora omjer snaga bio sličan, a u maloj sredini kakva je Nova Bukovica svi se međusobno dobro poznaju i trebaju zajednički rješavati lokalne probleme, bez obzira na to što na državnoj razini stranke nisu bliske. Osim toga, u Općinskom vijeću mnogo je novih vijećnika, pa i pobjedničkoj koaliciji odgovara predsjednik s dugogodišnjim vijećničkim iskustvom kakav je Kraljik.

– Ne radi se ni o kakvoj trgovini, ucjeni ili sličnom, radi se o odgovornom sagledavanju rezultata. Izbori su završili, rješavamo probleme lokalnog stanovništva, a prva velika stvar potpuno je financiranje udžbenika za učenike osnovne škole, zatim nastavak izgradnje kanalizacije, izgradnja nogostupa u Zagrebačkoj, glavnoj ulici u Novoj Bukovici, sufinanciranje analize tla za OPG-ove u općini, nova LED rasvjeta u dijelu naselja, sufinanciranje troškova vrtića i brojni drugi već započeti projekti koje nastavljamo, a počinjemo i nove - kaže načelnik Bračun. (Petar Žarković-Glas Slavonije)

Ne očekuje sankcije stranke

Predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik ne očekuje sankcije svog HSP-a zbog priklanjanja koaliciji SDP-HSS.
– Predsjednik Županijske organizacije HSP-a Željko Teri ostavio je meni da procijenim što je najbolje, ali ako moje postupanje nekome ne odgovara i ima logično objašnjenje za to, spreman sam dati ostavku - kaže Kraljik, koji nije htio prihvatiti odgovornost za troškove novih izbora.
- HDZ je sam kriv za ovakve rezultate izbora, a ja ne želim vaditi kestenje za njih - rekao je.

Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩