utorak, 21. ožujka 2017.

Iz policije-Prometne nesreće u Virovitici i Slatini protekli tjedan

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U petak, 17. ožujka, oko 15.10 sati u Virovitici se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.  Prometna nesreća se dogodila kada je 59 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2.64 promila, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka kroz Viroviticu, Ulicom J. J. Strossmayera smjerom istok-zapad, gdje dolaskom do kbr. 150 nije prilagodio brzinu vozila vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa tako da pravovremeno može zaustaviti vozilo, pri čemu je došlo do udara prednjeg desnog dijela vozila u zadnji lijevi dio bicikla, kojim je u istom smjeru upravljao 51 – godišnji vozač, koji je od siline udara odbačen na vjetrobransko staklo i krov automobila, a zatim je pao na kolnik. U prometnoj nesreći 51 – godišnji vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede od čijih posljedica je nakon kraćeg vremena preminuo u OB Virovitica.  Slijedi kaznena prijava.

U subotu, 18. ožujka, u 11 sati kroz Slatinu, Ulicom braće Radića, 20 – godišnja vozačica upravljala je automobilom slatinskih registarskih oznaka, gdje dolaskom u neposrednu blizinu pješačkog prijelaza nije na vrijeme uočila 10 – godišnje dijete pri čemu je u kočenju došlo do udara u tijelo djeteta koje je palo na tlo, dok se vozačica udaljila s mjesta događaja, te je naknadno pronađena. U prometno nesreći dijete je zadobilo lakše tjelesne ozlijede.

U nedjelju, 19. ožujka, u 6.40 sati kroz Viroviticu, Ulicom Aleja maturanata, 42 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.56 promila, upravljao je automobilom virovitičkih registarskih oznaka u pravcu naselja Sveti Đurađ, gdje dolaskom do kbr. 17, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake i prelaska vozila na istočnu bankinu, prednji dijelom vozila, udario u rastuće stablo javora, kojeg je slomio nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov i slijetanja u putni jarak. Slijedi Optužni prijedlog.

Unatoč tome što je tijekom proteklog tjedna policija pojačano vršila nadzor prometa, pri čemu je utvrđen i sankcioniran 681 prekršaj, ovdje je bitno izdvojiti 38 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih su trojica alkoholiziranih vozača bila sudionici prometnih nesreća, a jedan od kojih je prouzročio i prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.
Shodno tome, može se zaključiti da je na našim cestama još uvijek jedan dio nesavjesnih vozača, koji prilikom i nakon konzumacije alkohola ne vode brigu o sebi, kao niti o drugim sudionicima u prometu.(PU virovitičko-podravska)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩