nedjelja, 15. siječnja 2017.

Ljumi i prijatelji prvaci Zimskog malonogometnog turnira ''Slatina 2016./2017.''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U prestižnoj seniorskoj konkurenciji Ljumi i prijatelji pobjedom u finalu protiv Marsa ''koji napada'' postali su novi prvaci Zimskog malonogometnog turnira ''Slatina 2016./2017.''.

Finalnu utakmicu seniora bolje je otvorio Mars, imao je nekoliko dobrih udaraca s distance koji su završavali pored gola ili u rukama odličnog golmana Ljumija Knaževića. U 12 minuti utakmice iz jedne, možemo tako reći, bezazlene situacije Karamarković puca i zabija za 1:0 Ljumija. Pet minuta prije završetka prvog dijela utakmice Prlić odličnim udarcem zabija za 2:0. Drugih 20 minuta utakmice Mars je pokušavao smanjiti rezultat, ali disciplinirana i čvrsta obrana Ljumija osujetila je sve pokušaje Marsovih napadača, sve do 10 minuta prije kraja utakmice kada golman Knežević ruši Bočkaja ,a sudac svira kazneni udarac koji sa šest metara sigurno realizira golman Marsovaca Dino Radonjić za 2:1. Poslije jednog grubog starta Grgića i drugog žutog, odnosno crvenog kartona i isključenja igrača Ljumija, Marsu se otvorila prilika za izjednačenje. Mars napada, stvara prilike, ali kao i u prvom poluvremenu, obrana Ljumija nije se dala. Ključan trenutak utakmice bio je isključenje Bočkaja poslije grubog starta, Marsovci su, iako s igračem manje, i dalje pokušavali izjednačiti, no u silnoj želji zaboravljaju Vincetića koji povisuje zabija za konačnih 3:1. Marsu je ovo bilo peto za redom finale u kojemu nisu uspjeli osvojiti turnir, kao da su se pretplatili za to drugo mjesto.

Za treće mjesto kod seniora borili su se Pistacio i Žali Bože. Inače dobar Pistacio teško se nosio sa rastrčanim igračima nešto mlađe ekipe Žali Bože, ponajviše radi toga što su van terena, poradi ozljeda, ostali glavni igrači, Jaković, Šnjarić, Dunković... Sredinom prvog poluvremena Žali Bože je poveo, ali ubrzo slijedi odgovor Pistacija preko Makara za 1:1 i tako se odlazi na odmor. Drugo poluvrijeme proteklo je bez nekih izglednih šansi i bez golova, te se pristupilo izvođenju šesteraca u kojima golman Pistacija Saša Matijević pokazuje svoju raskoš golmanskog umijeća i odvodi svoju ekipu do pobjede, odnosno 3. mjesta.

U seniorskoj konkurenciji najbolji strijelac bio je Milan Prlić (Ljumi i prijatelji), najbolji golman je Dino Radonjić (Mars napada), a najbolji igrač je Nebojša Karamarković (Ljumi i prijatelji).

U veteranskoj konkurenciji za prvo mjesto igrali su prošlogodišnji pobjednici Autoservis Ino i Slatinska banka. Bila je to impresivna partija napadača Bankara Ozrena Vurdelje koji je s tri pogotka odveo svoju ekipu do visoke pobjede od 6:1, pored kojeg je nemoćan bio i ''ministar obrane'' Pistacija Marijan Makar. U strijelce se je upisao, i time ušao u anale slatinskog turnira, miljenik gledatelja Saša Reksa zabivši posljednji gol za Bankare, a sreći nije bilo kraja.

Za treće mjesto kod veterana utakmicu su odigrali CB Pinta Noja united i Veterani Miljevci. Poslije regularnih 2:2 u izvođenju šesteraca CB Pinta Noja united pobjeđuje s 4:2.

U veteranskoj konkurenciji najbolji strijelac bio je Ozren Vurdelja (Slatinska banka), najbolji golman je Arnes Hankić-Jaro (Slatinska banka), a najbolji igrač je Marijan Makar-''ministar obrane'' (Autoservis Ino).

Turnir su sudili suci : Dragan Minauf, Ivan Vencl, Tomislav Valent i Goran Loparac.

Nagrade pobjednicima i najuspješnijim ekipama uručili su članovi Hrvačkog kluba Slatina, organizatora turnira, te načelnik Općine Voćin Predrag Filić i slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš.


Rezultati finalnih utakmica od 14. 1. 2017. :









Foto :









































































































































-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩