srijeda, 18. siječnja 2017.

Edukacija za korisnike nove informatičke opreme osnovnoškolskih ustanova

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U prostorima Osnovne škole August Cesarec u Špišić Bukovici, te OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica, održana je edukacija za korisnike nove informatičke opreme osnovnoškolskih ustanova.

– Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, nabavila informatičku opremu, pametne ploče, projektori koji su potrebni za edukaciju i nastavnika i naših učenika. Riječ je o investiciji 500.000 kuna, u što ulazi i oprema za sportsku dvoranu u OŠ Petar Preradović u Pitomači. Jedan dio naših škola se nalazi u projektu e-škola, a ovim nastojanjima, edukacijama, idemo u korak da i sve naše ostale škole postanu e-škole, a za što je važna i edukacija i oprema. Cilj nam je, da našim učenicima ponudimo bolju opremu kako bi oni, u budućnosti, imali što bolje obrazovne rezultate – istaknula je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, uz koju je u Špišić Bukovici bila i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, dok je nazočnima, riječi dobrodošlice uputila ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica, Marijana Stanić.

Navedenim sredstvima Županije i ministarstva, ali i nesebičnim angažmanom ministra Tomislava Tolušića, nabavljena je informatička oprema za 11 škola na području VPŽ (interaktivne ili pametne ploče, projektori, zidni nosači). Tim povodom je u OŠ Augusta Cesarca provedena edukacija za sljedeće škole OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Gradina, OŠ Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje.

Osim toga, u Orahovici (OŠ Ivana Brlić Mažuranić) je edukacija provedena za: OŠ Mikeluš, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Voćin i OŠ Davorin Trstenjak Čađavica. (vpz.hr; foto Kristijan Toplak)


-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩