srijeda, 7. prosinca 2016.

Za blagdane ipak grudanje: Jutra hladna do -6, idući tjedan zatopljenje, potom hladnije, a uoči Božića past će snijeg…

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prema prognozi dežurnog meteorologa ICV-a Kristijana Paljara, prognoza vremena koja slijedi napravljena je na temelju trenutnog izlaznog numeričkog prognostičkog modela ECMWF. Prema tom modelu, promjene trenutnog analiziranog prognostičkog modela su izgledne.

Izgledi vremena za područje VPŽ do 15. prosinca, kazuju kako će polje povišenog tlaka zraka (anticiklona) do kraja tjedna podržavati stabilne vremenske uvjete. U hladnijem dijelu godine to bi značilo češću i dugotrajniju sumaglicu ili maglu koja se može izdići u niski oblačni sloj i zadržati veći dio dana, ako ne i cijeli dan.

Iz niskog oblačnog sloja mjestimice su moguće slabe oborine, zrnat snijeg ili rosulja. Ne očekujemo sivo i tmurno vrijeme svugdje. Najveća vjerojatnost sunčanih razdoblja je u višim predjelima VPŽ.
Jutarnje temperature zraka očekujemo od -6°C do 0°C, najviše dnevne od +4°C do +9°C. U predjelima s cjelodnevnim oblačnim slojem osjetno niže. Vjetar slab do umjeren pretežno južnih smjerova.

U tjednu pred nama očekujemo zatopljenje u prvoj polovici tjedna, te zahladnjenje u drugoj polovici tjedna. Oborine su izgledne u drugoj polovici tjedna. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -6°C u drugoj polovici tjedna do +4°C u prvoj polovici tjedna. Najviše dnevne od 0°C u drugoj polovici tjedna do +9°C u prvoj polovici tjedna. Vjetar slab do umjeren u prvoj polovici južnih, zatim sjevernih smjerova.

Možemo li očekivati „bijeli Božić“? Prema trenutnim modelima izgledno je da će uoči Božića zabijeliti, pa će se tome najviše razveseliti najmlađi, jer postoji velika vjerojatnost za blagdansko grudanje. vpz.hr, kpa; foto Kristijan Toplak)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩