petak, 9. prosinca 2016.

Pogledajte čime se sve bave učeničke i vježbeničke zadruge svih strukovnih škola s područja VPŽ

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Strukovnoj školi Virovitica, održan je „Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju – otkrij svoje talent. Ovaj događaj organizira se na poticaj Europske komisije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na razini cijele Europe, kao i na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Svečanosti otvorenja, uz domaćina, ravnateljicu Strukovne škole Virovitica, pavicu Biondić-Ivanković, te ravnatelje srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, nazočila je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ Emina Kovač, predstavnici HGK ŽK Virovitica, HOK-a VPŽ…

– Ovaj tjedan se u obilježavanje „Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju – otkrij svoj talent“ uključile i strukovne škole iz cijele Virovitičko-podravske županije. Ovo pokazuje važnost strukovnog obrazovanja i zanimanja, budući kako težimo da naše gospodarstvo postane reazličitije, a tome poseban doprinos mogu dati upravo obrtnici kroz različita obrtnička zanimanja. Ovaj „mini sajam“ učeničkih zadruga i vježbeničkih tvrtki, svima njima dati će podstrek za budućnost i kretanje u samostalne poduzetničke vode nakon završetka školovanja – kazala je između ostalog Sanja Bošnjak.

Uz podršku Virovitičko-podravske županije kao osnivača srednjih škola, te u suradnji sa svim srednjim školama koje obrazuju za strukovna zanimanja – Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škole Virovitica, Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica, Strukovna škola Virovitica – u holu Strukovne škole Virovitica su predstavljena sva zanimanja te posebnosti rada pojedinih škola kao nositelja strukovnog obrazovanja naše županije.

– Na ovom „mini sajmu smo prezentirati sva naša zanimanja, svih naših strukovnih škola i njihove posebnosti. Ovo je prikaz svega onoga što radimo uz redovitu nastavu. Tu su s nama bile mnogobrojne učeničke i vježbeničke zadruge, niz projekata koje provode strukovne škole, prikaz što sve u budućnosti mogu naučiti učenici koji će pohađati naše škole – istaknula ravnateljica Strukovne škole Virovitica, Pavica Biondić-Ivanković. (vpz.hr; foto Kristijan Toplak)

Foto :




















-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩