ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

Područna škola N. Senkovac: eTwinning projekt „Sjećamo se, da ne zaboravimo – Vukovar, 18.11.“

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Učiteljica Sanela Tot s učenicima 2. i 4. razreda Područne škole Novi Senkovac uspješno je provela projektni dan posvećen Vukovaru – gradu heroju u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono kako bi na dostojanstven način obilježila stradavanje grada Vukovara – simbola hrvatske patnje i nade.

Autorica projekta „Sjećamo se, da ne zabravimo – Vukovar, 18.11.“ Slavica Škrobo-Siladi učiteljica je u Vukovaru. Sadržaji projekta podijeljeni su u tri skupine: lirske i prozne sadržaje, likovne sadržaje i projektne sadržaje koji obuhvaćaju različita područja.
Na eTwinningu postavljeni su svi sadržaji koje su učitelji i učiteljice diljem Hrvatske radili sa svojim učenicima.

Tijekom projektnog dana učenici 2. i 4. razreda PŠ N. Senkovac prisjetili su se što sve znaju o Vukovaru – gradu heroju. Olujom ideja prikazali su što je za njih djetinjstvo pa su čitali „Priču o djetinjstvu“ Siniše Glavaševića iz koje su saznali da su mnoga djeca proživjela ratne strahote Vukovara. Tijekom razgovora o miru naučili su zašto se i kako mir treba čuvati, da se svi sukobi trebaju rješavati mirnim putem te su zaključili da je potrebno čuvati mir kako bi sva djeca imala sretno djetinjstvo. Saznavši da je golubica simbol mira, pisali su na nju poruke mira.
Učenici su čitali pjesmu „Uvijek mislim Vukovar“ kojom pjesnik Nikola Jukić ističe ljubav, ponos i odanost Vukovaru, potom su zajedno napisali pjesmu „Mislim na Vukovar“.

Mislim na Vukovar
Kad kažem žrtva,
mislim na Vukovar.

Kad kažem ljubav,
mislim na Vukovar.

Kad kažem grad,
mislim na Vukovar.

Kad kažem hrabri,
mislim na Vukovar.

Kad kažem plač,
mislim na Vukovar.

Učenici 2. razreda slikali su akvarelom vodotoranj, dok su učenici 4. razreda ugljenom i kredom slikali Vučedolsku golubicu – najpoznatiju keramičku posudu s arheoloških iskopina na Vučedolu za koju arheolozi smatraju da je jarebica.

Na kraju projektnog dana učenici su svoje radove postavili na razredni pano.(Sanela Tot)





-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)