ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

Marika Marić i Ivica Marinić završili tečaj za „tehničare spašavatelje na brzim vodama i u poplavama“

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Marika Marić i Ivica Marinić, članovi HGSS-a stanice Orahovica, uspješno su završili tečaj za „Tehničare spašavatelje na brzim vodama i u poplavama“ koji se od održavao u Donjoj Dubravi kraj Preloga, po doktrini i principima Rescue 3. jedne od vodećih svjetskih institucija za obuku spašavatelja. Program se provodi u 32 zemlje svijeta, a HGSS je nositelj obuke u ovoj regiji sa četiri instruktora i preko 200 tehničara spašavatelja.

Poplave i razne situacije koje se mogu dogoditi u vodi izniman su i zahtjevan izazov za spašavatelje što iziskuje specijalističku obuku i uvježbanost timova. Tako se na tečaju ući svjesnost o opasnostima na vodi, komunikacija, hidrologija, oprema, utapanje i medicinska pomoć, plivanje u brzoj vodi, tehnike spašavanja, upravljanje incidentima na brzoj vodi i poplavi, potrage i sl.

Ovim tečajem broj „Tehničar spašavatelja na brzim vodama i u poplavama“ u Virovitičko –podravskoj županiji  povećao se na 12, što čini ozbiljan ljudski potencijal u sistemu zaštite i spašavanja. (hgss orahovica)

-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)