srijeda, 28. rujna 2016.

Zlatna plaketa Općine Zdenci ministru Tomislavu Tolušiću

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, zamjenika župana Igora Pavkovića, ravnatelja Doma zdravlja VPŽ Igora Fazekaša, gradonačelnika i načelnika s područja županije, te mnogih drugih brojnih gostiju u Zdencima je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine i blagdana svetog Mihaela zaštitnika mjesta.

Uoči sjednice, navedeni uzvanici i gosti položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju, te na grobnom mjestu hrvatskog heroja, branitelja Vukovara Milana Kovačića.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica vijeća Vidica Kovačević prezentiravši rad vijeća kroz proteklo razdoblje istaknuvši kako je isto radilo više nego uspješno podržavajući rad načelnika na ostvarivanju vrijednih projekata i investicija.

Načelnik općine Tomislav Durmić predstavio je nazočnima sve odrađene projekte i planove za nove vrijedne investicije:
– Pokušavamo pomoći svojim sumještanima u svim segmentima života koliko to možemo i koliko nam financijska sredstva dozvoljavaju. U rješavanju zadovoljavanja potreba ove općine oslanjamo se na vlastite snage, ali velikim dijelom na sredstva ministarstva i fondova europske unije kroz projekte koje pripremamo i apliciramo na objavljene natječaje. Stoga se danas još jednom zahvaljujem ministru Tolušiću, saborskom zastupniku Josipu Đakiću našoj županici Sanji Bošnjak i svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli da realiziramo vrijedne projekte i pomognemo mještanima Zdenaca  – rekao je između ostalog načelnik Durmić.

U ime nazočnih načelnike i gradonačelnika obratio se orahovački gradonačelnik Josip Nemec čestitavši čelnicima općine na sjajnim ostvarenim rezultatima u proteklom razdoblju, te poželjevši da i u budućnost bude još bolja i plodonosnija. Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak također je pohvalila rad općinskih čelnika, a saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako je općina Zdenci znatno napredovala i vidljivo raste.

Na kraju skupštine Općina je nagradila zaslužne pa su tako zahvalnice primili Kristina Špoljarić i Bojan Kušar za promicanje sporta, Stjepan Molnar za iskazanu humanost darivanja krvi, udruga Rukotvorine Zdenci za njegovanje kulturne baštine, Udruga Umirovljenika za doprinos kulturnom razvoju općine Zdenci, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa za doprinos u promicanju istine o Domovinskom ratu.

Srebrnu plaketu dobio je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš za unapređenje zdravstvene zaštite na području općine, dok je zlatna plaketa pripala Tomislavu Tolušiću za poseban doprinos u razvoju općine.
Na kraju se u ime nagrađenih obratio ravnatelj Doma Zdavlja VPŽ Igor Fazekaš. (vpz.hr; foto VG&IŠ)

Foto :












-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)