subota, 24. rujna 2016.

Zavičajni muzej Slatina jedan od najljepše uređenih u Slavoniji

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Ako vas put nanese u Slatinu, tada iskoristite priliku i posjetite jedan od najljepše uređenih muzeja u Slavoniji, Zavičajni muzej Slatina koji je u posljednjih nekoliko godina značajnim ulaganjima dobio izgled i kakav zaslužuje, no prema riječima ravnateljice Dragice Šuvak, tu se ne misli stati, a trenutno se radi na novom uređenju kako bi posjetitelji dobili još bolje uvjete i sadržaje.

Slatinski muzej obišla je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak sa suradnicima. Zavičajni muzej Slatina sakuplja, čuva i izlaže na povremenim izložbama predmete prirodne, materijalne i duhovne kulturne baštine, koji potječu s područja grada Slatine i općina Čađavica, Sopje, Voćin, Mikleuš i Nova Bukovica.

One koje putu nanese u Slatinu, u ovom muzeju mogu vidjeti kako se na ovom području živjelo od davnih dana pa sve do modernog doba. Tu su sljedeće zbirke: arheološka, etnografska, galerijska, kulturno – povijesna, povijesna, školska, zbirka Kelemen, arhivalija, stare razglednice, fotografija, tehnička zbirka, prirodopisna, muzejska knjižnica.(vpz.hr)

Više od samom Zavičajnom muzeju Slatina možete doznati  ovdje. (vpz.hr; foto Kristijan Toplak)

Foto :

 





































-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)