četvrtak, 7. srpnja 2016.

Spas od ljetnih vrućina Slavonci pronalaze u Orahovici na popularnom turističkom izletištu ‘Orah’

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Spas od ljetnih vrućina Slavonci pronalaze u Orahovici na popularnom turističkom izletištu ‘Orah’. Jezero smješteno u Parku prirode Papuk iz godine u godinu povećava turističku ponudu i privlači sve više ljudi. Nizom zabavnih manifestacija proteklog je vikenda započela ovogodišnja turistička sezona.

Popularno slavonsko izletište ‘Orah’ tijekom turističke sezone posjeti oko 250 tisuća ljudi iz raznih krajeva Hrvatske. Nad čistom izvorskom vodom i ambijentom Parka prirode Papuk nitko ne ostaje ravnodušan. Mnogi upravo ovdje provode i godišnje odmore. Lijepa priroda, odličan zrak, svježe noći i jezero aduti su ovog izletišta. A kako si zbog nedostatka novca većina Slavonaca ne može priuštiti ljetovanje na Jadranskoj obali ovo im slavonsko more pruža idealno osvježenje tijekom ljetnih vrućina. Kažu mnogi prava zamjena za more.

Turistička ponuda na spoju papučke šume i vodenog osvježenja iz godine u godinu sve je bogatija. Tako su ove sezone uređena parkirna mjesta i instaliran sustav naplate parkiranja, a u gradu već imaju nove planove za širenje turističke ponude poglavito u smještajnim kapacitetima koji ovdje nedostaju. U završnom planu je adrenalinski park, paintball, aquacentar… Vjerujem da će taj dio proći kroz projekte. U planu je još 30 bungalova i restoran. Sve skupa negdje oko 200 novih ležajeva – otkriva Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice.

Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice VPŽ ističe kako je Park prirode Papuk krajem prošle godine proglašen UNESCO-vom svjetskom baštinom pa gosti boraveći ovdje zapravo uživaju u jedinstvenom ambijentu. Izletište ‘Orah’ s bogatom ponudom manifestacija i popratnih sadržaja biser je turizma Virovitičko-podravske županije. Jedna od njih je izbor za Miss orahovačkog jezera, na kojem je ove godine između 7 djevojaka odabrana Elizabet Benčić, dvadesetogodišnja Slavonka iz Belišća.

No najveća kontinentalna poslastica za ljubitelje dobrog zvuka odvija se upravo na jezeru. Riječ je naravno o Ferragosto jam-u, trodnevnoj glazbenoj manifestaciji koja se ove godine održava od 4. do 7. kolovoza, a posljednjih 9 godina festival je etablirao Orahovicu i u svjetskim glazbenim vodama. Primamljiva ponuda sadržaja razlog je i više da se i sami tijekom vrućih ljetnih mjeseci zaputite prema Orahovici i potražite osvježenje u skrivenom vodenom bogatstvu Parka prirode Papuk. (vpz.hr/orahovica.hr)

Vidro pogledajte na : Izletište Orah