nedjelja, 24. srpnja 2016.

Pogledajte kako je bilo na 12. Natjecanju orača VPŽ/FOTO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Zanimljivo je bilo u Čađavici gdje se je u subotu održalo 12. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije i 1. natjecanje s konjskim zapregama.

Natjecanje je otvorila obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, koja je na ovom događaju bila sa svojim suradnicima, a nazočnima su se još obratili: načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, inače Virovitičanin, Tomislav Tojčić, te „alfa i omega“ orača u VPŽ – Siniša Hrgović.

Uz 19 natjecatelja u tri kategorije, tijekom dana, nekoliko stotina orača, poljoprivrednika i njihovih gostiju pohodilo je Čađavicu, kako bi vidjeli „tko najbolje ore“. No, bilo je tu ića i pića, poljoprivredne mehanizacije, a moglo se i vidjeti i kako načelnik Općine Čađavica, Mirko Rončević ore s plugom koji je vukla konjska zaprega. Oni koji su nekad davno radili „na taj način“, kažu da je odlično odradio posao. No, zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako je u subotu bilo u Čađavici. (vpz.hr)

Foto Kristijan Toplak :