utorak, 28. lipnja 2016.

U kući pronašao dvije bombe, te ih predao policiji

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U petak, 24. lipnja, savjesni građanin sa područja Nove Bukovice obavijestio je Policijsku postaju Slatina da je prilikom popravka krovišta kuće pronašao dvije improvizirane ručne bombe koje potječu iz Domovinskog rata.

Na mjesto dojave izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je od savjesnog građanina preuzeo navedene bombe, te će iste biti pohranjene u skladište ubojne opreme Policijske uprave.

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, već da  pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.(PU virovitičko-podravska)