utorak, 28. lipnja 2016.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 12 prometnih nesreća, 4 prometne sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile TTO, 1 LTO, te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U četiri promete nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, u tri su naknadno pronađeni.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 352 prekršaja, od čega je 57 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 69 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 8 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 5 prekršaja pješaka,  i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.51g/kg je utvrđena u petak oko 9.25 sati u mjestu Pitomača, kod vozača starosti 43 godine.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 6 osoba, pet zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola a jedna zbog upravljanjem  vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Pet osoba, uhićenika su puštene, a jedna je privedena na Prekršajni sud gdje je kažnjena n.k. od 3000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
Jedna osoba je zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te je nakon što su prestali razlozi puštena na slobodu.

-Akcije

Na području PU provedena je akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola, te vozača mopeda i motocikla u vremenu od 18 - 02 sati dana 24/25. 6. 2016.g., tijekom koje je kontrolirano 230 vozača i vozila, ukupno utvrđeno 85 prekršaja od čega je 22 alkohola, te 30 prekršaja vozača mopeda i motocikala.

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 26.06.2016.g. u vremenu od 14-22 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 52 vozača i vozila, utvrđeno 29 prekršaja od toga 9 alkohola.(PU virovitičko-podravska)