nedjelja, 26. lipnja 2016.

Pogledajte što se danas nudilo na Slatinskom buvljaku

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Danas je ponuda na Slatinskom buvljaku bila vrlo raznolika, prodavalo se je , kako bi rekli, od igle do lokomotive.

Što se je to danas, 26. lipnja, našlo na štandovima Slatinskog buvljaka pogledajte u fotogaleriji.


DOZVOLJENO  JE  NUDITI I PRODAVATI:

Roba koja će se prodavati može biti samo polovna odjeća i obuća, igračke, rabljeni uporabni predmeti i aparati, kuhinjsko posuđe, antikviteti, suveniri, nakit,  knjige, stripovi, ploče, slike, CD-i,  glazbeni instrumenti, rabljene knjige i školski pribor, manji komadi namještaja, rabljeni bicikli i druga prometala na nemotorni pogon, dječja kolica, rabljeni auto-dijelovi i dr.

NIJE DOZVOLJENO NUDITI I PRODAVATI:

Voće i povrće i druge vrste svježe, sušene i konzervirane hrane, domaće životinje, rabljene motore i automobila, alkoholna pića i cigarete, predmete i tiskovine s pornografskim i zakonski zabranjenim sadržajima i dr.

Organizator je prodavačima dužan osigurati samo mjesto prodaje od 1 do 3 m2 na trgovačkoj tezgi i korištenje WC-a. Prodavač može donijeti  preklopnu stolicu za sebe, te suncobrane ili drugu zaštitu od kiše ili sunca i po završetku odnijeti sa sobom.

Za svaku zauzetu tezgu prodavač će platiti dnevnu „maltarinu“ od 10 kn kojom će se platiti rad službenih osoba (nadzornika) koji će paziti na red za vrijeme prodaje na buvljoj pijaci i po završetku očistiti prostor od svih mogućih ostataka i smeća. Ostatak novca koristit će se u humanitarne svrhe za kupovinu prehrambenih proizvoda potrebitima.

Nadzornici mogu isključiti iz prodaje prodavače koji se nedolično ponašaju, izazivaju svađu ili fizičke sukobe i koji žele prodavati nedozvoljenu robu.

Organizator na sebe neće preuzeti odgovornost za moguće financijske gubitke prodavača ili kupca do kojih je došlo uslijed nepažnje, previda ili druge radnje (krađe, prevare i dr.)

Crveni križ Slatina organizacijom Slatinskog buvljaka neće opterećivati gradske službe, niti Slatina KOM, već će svu odgovornost za događanja na prodajnom prostoru preuzeti na sebe. U slučaju fizičkih sukoba dužan je pozvati policiju.(DF)


Foto :