utorak, 24. svibnja 2016.

Virovitičko-podravska županija organizira tečaj o palijativnoj skrbi

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Zbog sve izraženije tendencije razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija, u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom i Hrvatskim društvom za palijativnu medicinu, organizira tečaj o palijativnoj skrbi pod nazivom „Palijativna skrb u praksi“ koji će se održati 9. lipnja 2016. godine u Društvenom domu Opće bolnice Virovitica.

Cilj tečaja je prikazati razvoj palijativne skrbi u Hrvatskoj, primjere dobre prakse, osnovne pojmove o palijativnoj skrbi i medicini, dosadašnje uspjehe kao i probleme na koje se svakodnevno nailazi.

S obzirom da organizacija palijativne skrbi podrazumijeva i uključuje djelovanje svih sektora koji mogu doprinijeti boljoj skrbi za korisnike usluga palijativne skrbi (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici, civilno društvo, religijske zajednice i sl.), molimo Vas da se prijavite na tečaj te svojim sudjelovanjem doprinesete uspostavi i razvoju palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji. Za sve eventualne nejasnoće ili dodatne informacije možete se obratiti Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, na tel. br. 638-150, 638-151 ili na mail: melita.sirovica@vpz.hr; marina.ruzman@vpz.hr (vpz.hr)