petak, 20. svibnja 2016.

U Novom Senkovcu drski lopovi ukrali i poubijali 5 steonih košuta i 2 jelena

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Jučer, 19. svibnja između 4 i 5 sati ujutro, u Novom Senkovcu nepoznati počinitelji provalili su u ogradom zaštićeno dvorište obiteljske kuće u kojem se u tom trenutku nalazila jelenska divljač. Radi se o jelenu lopataru. Nakon što je primijetio provalu, vlasnik je pozvao policiju koja je tijekom prijepodneva obavljala uviđaj.

O ovom drskom razbojništvu, vlasnik jelenske divljači, Krunoslav Prašnjak iz Novog Senkovca rekao nam je:

“Ujutro u 4 sata išao sam provjeriti sušare kamilice i u tom trenutku sva jelenska divljač bila je u dvorištu koje je ograđeno žicom visokom 220 centimetara. U 5.15 sati kada sam ponovo izašao, primijetio sa da je žica presječena i da fali 5 komada visokosteonih košuta i 2 jelena. Košute su se trebale teliti za 10-ak dana pa je time šteta i veća.
Krenuo sam za vidljivim tragom i na 3 mjesta našao lokve krvi, gdje je divljač najvjerojatnije poubijana. Nakon toga pozvao sam policiju, koja je na uviđaj došla odmah u 6.15 ujutro sa psom tragačem. Sve se to dogodilo niže u bašti, nepunih 100-injak metara od obiteljske kuće.
Od kompletnog stada ovaj pokolj preživjele su samo dvije košute koje su sada prestrašene i pitanje što će biti sa njima.”

Vlasnik jelenske divljači spominje da su životinje držali zbog hobija, a da je šteta počinjena ovim nedjelom veća od 50.000 kuna. Činjenica da su životinje navikle na čovjeka i približavale se ljudima bez straha, vjerojatno je olakšala posao „krivolovcima“.

U interesu same istrage koja je u tijeku nećemo iznositi detalje uviđaja, a nakon primitka službenog izvješća Policijske uprave, pravovremeno ćete biti obaviješteni. (Radio Slatina/MK)