ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Slatina-Ni kiša nije omela Prvosvibanjski piknik/FOTO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Nestabilno, a u popodnevnim satima kišovito vrijeme, nije omelo Slatinčane da se upute na izletišne destinacije na kojima se već tradicionalno proslavlja Međunarodni praznik rada.

Turistička zajednica grada Slatine i Grad Slatina bili su organizatori ''Prvosvibanjskog piknika 2016.'' na jezeru Javorica i u Mjesnom odboru Potočani, gdje se je za sve dobronamjernike kuhao neizostavni prvosvibanjski grah.

Na Javorici okupljene je zabavljao Tamburaški sastav Bećari, predvođen Zdenkom Minaufom.
U ime gradonačelnika Slatine pozdravne riječi uputio je Robertino Repić, predsjednik Gradskog vijeća, a grah su dijelili : pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić, direktorica TZGS šarmantna Helena Hegediš, dogradonačelnik Miroslav Venus, Robertino Repić...

U Potočanima se sa podjelom graha započelo dva sata kasnije nego na Javorici, tako da su se poneki dobronamjernici mogli premjestiti sa jedne na drugu izletišnu destinaciju. Planirane su bile i mnoge društvene igre : alka u šukarama, hodanje na štulama, odbojka, nogomet, viseća kuglana..., ali poradi lošeg vremena nisu se održale, barem ne u natjecateljskom smislu, no to nije spriječilo neke da se malo zaigraju.

Navečer, u 20 sati, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš zapalio je prvosvibanjski krijes na jezeru Javorica.

Kako je tekla proslava Praznika rada na Javorici i u Potočanima pogledajte u bogatoj fotogaleriji koju Vam donosi urednik Domovina neta, Dragutin Fišli :
























































































































Više fotografija pogledajte na : Prvosvibanjski piknik 2016.