ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih su  3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 1 osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i 3 osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. U jednoj prometnoj nesreći vozač je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, radi se o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, jedan sudionik, a uslijed neprilagođene brzine.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 296 prekršaja, od kojih su 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 59 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj pješaka, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, 5 prekršaja vozača koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,58 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 44 godine koji je upravljao biciklom u gradu Virovitica, u Vinkovačkoj ulici, petak u 16,04 sata.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona 1 osoba, pješak koji se pod utjecajem alkohola nepotrebno zadržavao na kolniku, zadržan je u prostorijama policije do otriježnjenja, odnosno najdulje12 sati.

-Akcije

Tijekom vikenda nije bilo planiranih akcija.(PU virovitičko-podravska)