ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 5 je lako ozlijeđeno. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači teretnih vozila, 4 vozači osobnih automobila i po jednu vozač motocikla i bicikla i pješak. Čak 2 vozila su bila neregistrirana.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 340 prekršaja, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 113 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja pješaka, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,20 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 39 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Starom Gracu u srijedu oko 4,30 sati, a najveća brzina kretanja vozila od 133 km/h je utvrđena u utorak oko 18,20 sati u Ulici Lj. Gaja u Pitomači na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine 70 km/h.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 2 osobe i temeljem čl. 137. istoga Zakona je zadržana jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.(PU virovitičko-podravska)