utorak, 26. travnja 2016.

Slatinska policija u akciji ''Zelena čistka''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Sukladno provođenju 2. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“, dana 23. travnja s početkom u 9 sati u Slatini u organizaciji Grada Slatina, obilježen je „Dan planeta zemlja“, kojom prilikom je  provedena akcija pod nazivom „Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš“, kojoj su se pridružili i policijski službenici kontakt policije iz Slatine.

Aktivno sudjelovanje u provedbi 2. komponente projekta potvrdio je i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, koji je s ciljem osnaživanja svijesti o potrebi zaštiti okoliša i prirode kod djece predškolske dobi u suradnji sa ZZJZ „Sveti Rok“ ove županije uključio djecu u izradu prigodne brošure.

Navodimo nekoliko aktivnosti u koje će se u sklopu spomenutog preventivnog projekta uključili i policijski službenici Policijske postaje Slatina:

-obilježavanju „Dana planete Zemlje“  (22. travnja), pod nazivom  „Zelena čistka-jedan dan za čist okoliš“ uključio se i Grad Slatina, a spomenute aktivnosti provedene su u subotu 23. travnja 2016. godine., s početkom u 9.00 sati.

-tom prigodom u provedbi navedenih aktivnosti policijski službenici Policijske postaje Slatina, potaknuli su vlasnike ili korisnike neispravnih, dotrajalih, oštećenih, napuštenih i neregistriranih vozila ostavljenih ili parkiranih na uređenim parkiralištima ili javnim površinama gdje je to zabranjeno ZSPC-om i Odlukom o komunalnom redu grada Slatine, stoga je prethodno vlasnicima putem radio postaje Slatina upućena obavijest da uklone navedena vozila, te su neka već uklonjena sa javnih površina.

-konkretno, dana 21. travnja 2016. godine oko 11.00 sati dogovoreno je sa vlasnikom vozila i realizirano uklanjanje olupine sa uređenog parkirališta kod Zagrebačke banke u Slatini,  te je uz angažman i nazočnost policijskih službenika izvršeno premještanje istog na dogovoreno mjesto uz foto - dokumentiranje navedene aktivnosti.

Također, tijekom mjeseca svibnja 2016. godine policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Slatina uključit će se u sportske sadržaje namijenjene djeci,  a u cilju promicanja zdravih stilova života:

-tradicionalna „biciklijada“ obiju slatinskih srednjih škola i viših razreda osnovnih škola (vožnja do jezera „Javorica“ i ergele u Višnjici),

-pješačenje nižih razreda osnovnih škola do izletišta „Bunarić“, i  „Hrastik“, te također do jezera Javorica, (PU virovitičko-podravska)