subota, 30. travnja 2016.

Krizmeno slavlje u župnoj crkvi bl. Ivana Merza u Slatini/FOTO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Sakrament Svete potvrde ili Krizme zajedno s krštenjem i euharistijom čini cjelinu "sakramenata kršćanske inicijacije". Time je ovaj sakrament nužan za primanje Kristove milosti. Potvrda, kao što i samo ime govori, sakrament je kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi.
Krizmu obično dodjeljuje biskup, dok svećenik Krizmu može podijeliti osobama kojima je zdravlje ugroženo, a nisu se krizmale, bez pitanja biskupa.

Krizmeno slavlje upriličeno je u petak, 29. travnja, u župnoj crkvi blaženog Ivana Merza u Slatini, kada je svetu Potvrdu primilo 55 krizmanika Župe bl. Ivana Merza, polaznika osmih razreda osnovnih škola.

Krizmeno je slavlje predvodio poslanik biskupa Požeške biskupije  Antuna Škvorčevića, prečasni Ivica Žuljavić, koji je i dodijelio sakramant svete Potvrde krizmanicima.

Svetoj Potvrdi svjedočili su mnogobrojni vjernici Župe, kao i crkveni vjerodostojnici Slatinskog dekanata.

Sveta potvrda, Krizma, obred je u mnogim kršćanskim crkvama. U katoličkoj, pravoslavnoj, istočnim Crkvama, te u anglikanaca sveta potvrda je jedan od sakramenata. (foto&tekst Dragutin Fišli)


Foto :








































































































Više fotografija na : Krizma u župnoj crkvi bl. Ivana Merza Slatina