utorak, 9. veljače 2016.

Slatina-Mladić upravljao vozilom pod zabranom i pod utjecajem alkohola

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





U nedjelju, 7. veljače u 4.40 sati u nadzoru prometa u Slatini u Ulici Sv. M. Križevčanina, po policijskim službenicima Policijske postaje Slatina, zatečen je 25 – godišnji vozač kako upravlja teretnim automobilom gospićkim registarskim oznakama pod utjecajem alkohola od 0.61 promila za vrijeme dok mu je naredbom izrečena mjera opreza zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 7. veljače u 4.19 sati do 7. veljače u 18.19 sati.

Obzirom da je postojala bojazan da će vozač nastaviti sa daljnjim upravljanjem, uhićen je i bez uporabe sredstava prisile doveden u PP Slatina, gdje je zadržan.

Protiv vozača, Prekršajnom sudu biti će dostavljen optužni prijedlog.

Napomena:

Tijekom 2015. godine, PU virovitičko-podravska je s ciljem evidentiranja prometnih prekršaja, smanjenja prometnih nesreća, te održanja povoljnog stanja u prometu, provela niz preventivnih i represivnih akcija, gdje je sukladno čl. 137 i 134., Prekršajnog zakona, zbog zabrane upravljanja ili alkoholiziranosti vozača, bilo zadržano 22, a zadržano i uhićeno ukupno 238 vozača.(PU virovitičko-podravska)