četvrtak, 27. kolovoza 2015.

Prezentacija Airsofta na slatinskom Bunariću

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Dana 30. kolovoza, nedjelja, sa početkom u 10:00 sati na slatinskom izletištu Bunarić ,održat će se prezentacija Airsofta. 

Šta je to airsoft?
Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan Paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 milimetara. Airsoft se razvio u Aziji (Japan i Hong Kong), gdje je zbog strogih zakona teško legalno dobiti oružje. Airsoft je postao popularan u Hrvatskoj; Igra je realna i nije ograničena na uski dio terena kao Paintball nego se koriste svi pristupačni objekti i priroda, tako da je spektar djelovanja neograničen.
Airsoft je moguče igrati na razne načine tako da se igrače dovode pred sam čin borbe i izvršavanje zadaće u borbenim uvjetima. Rekli bi „odmah u vatru“. Igra se na malom terenu, gdje je neprijatelj već u roku nekoliko minuta u dometu puške i počinje izvršavanje zadaće i borba. Karakteristike takvih scenarija su dinamika, agresivnost, brzina, mali teren, te kratko vrijeme igre. Do izražaja dolazi utreniranost pojedinaca i uigranost tima.
Ili scenariji koji se igraju na velikim terenima i traju po nekoliko sati, pa čak i dana u slučaju da se okupi društvo željno takve avanture. Naglasak je na ostvarenju zadaća, to su obično misije diverzantskog tipa, gdje je tim prikriven što je duže moguće i izvršava svoje zadaće bez da ga protivnički tim uopće otkrije. U ovakvim misijama dolaze do izražaja znanja i karakteristike poput: strpljenja, lukavosti, navigacije u prirodi, prikriveno kretanje i izviđanje, kamufliranje, oštrina osjetila i intuicije itd… Na kraju scenarij obično završava konačnim obračunom između timova.
I na kraju cilj Airsofta nije stvaranje agresivaca nego zabava, igra, druženje, upoznavanje ljudi i naravno upoznavanje naše prekrasne domovine jer se igra u svim dijelovima i vremenskim uvjetima.
Slatinčani svi ste pozvani! (Robert Hodak)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866

mobitel 091/517-3116