subota, 25. srpnja 2015.

U Medincima Audijem naletio na Peugeot i odbacio ga prometni znak

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U petak, 24. srpnja u mjestu Medinci, na križanju državne ceste D34 s ulicom Stjepana Radića oko 18.40 sati, došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.
Prema neslužbenim informacijama oba vozila kretala su se iz smjera Slatine prema Čađavici, kada je na spomenutom križanju Peugeot slatinskih registarskih oznaka usporio u namjeri da skrene lijevo, u sporednu ulicu Stjepana Radića. U tom trenutku, zbog neprilagođene brzine, na njegov stražnji kraj naletio je Audi daruvarskih registarskih oznaka.
Oba vozila od siline udarca izletjela su sa ceste. Peugeot je odbačen na lijevu stranu kolnika, uz prometnicu, prilikom čega se zarotirao u suprotnom smjeru i polomio prometni znak, dok je Audio izletio na desnu stranu.
Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, u trenutku sudara u Audiju se osim vozača nalazila i suvozačica sa dvoje maloljetne djece, koja na svu sreću, osim šoka, nisu pretrpjela fizičke ozlijede. Suvozačica je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena na daljnju obradu zbog ozlijede glave.
Radivoje Bradić, predsjednik Mjesnog odbora Medinci koji se zatekao na mjestu prometne nesreće, ukazao nam je na nelogičnost trenutno postavljene prometne signalizacije, pogotovo znaka ograničenja brzine koja je na prilazu mjestu današnje nesreće tj. na ulazu u selo ograničena na, po njemu, prevelikih 70 km na sat, s obzirom da se radi o ulazu u naseljeno mjesto, s raskrižjem, autobusnim stajalištem i pješačkim prijelazom. Valja spomenuti i da je ograničenje brzine nakon mjesta nesreće, prije početka mini obilaznice, zbog skretanja na sporednu cestu lijevo, postavljeno na 50 km na sat. (Foto: M. Kokorić-radioslatina.hr)
Foto :