petak, 24. srpnja 2015.

Jučerašnje nevrijeme pogodilo i slatinsko područje, grom zapalio stablo u G. Miholjcu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom koje je jučer u kasnijim popodnevnim satima zahvatilo veći dio Hrvatske, nije zaobišlo ni slatinsko područje.

Kako nam javljaju čitatelji , po trenutnim saznanjima,  veće štete nije bilo. Kiša nije bila toliko jaka i dobrodošla je za vrtove , ali i za stanovništvo , jer se temperatura spustila za 10-tak stupnjeva i olakšala tegobe od visokih temperatura koje su nas pržile proteklih desetak dana.

Dok je u samom gradu Slatini kiša umjereno padala, u okolici Mikleuša je bilo slabijeg, kratkotrajnog leda koji  nije nanio veću štetu.

U Gornjem Miholjcu došlo je do udara groma u stablo koje se zapalio nadomak ulaznih vrata obiteljske kuće Tugomira Beneša i samom srećom je izbjegnuta nezgoda , jer se stablo nije srušilo na kuću u kojoj je  boravilo vlasnik. Goruće stablo se samo ugasilo uslijed kiše, te nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

Kod mjesta Višnjica vjetar je srušio veliku topolu iščupavši je iz korijena čija je krošnja pala na obližnju prometnicu, oslijeđenih nije bilo.(tekst D.F.)


Foto Tugomir Beneš i icv. hr :




foto Tugomir Beneš

urušena topola kod Višnjice/foto icv.hr



Poštovani čitatelji ako imate informacije ili fotografije od jučerašnjeg nevremena, a željeli bi da ih objavimo,  možete ih poslati u inbox na Facebook profil https://www.facebook.com/dragutin.fajs, a mi ćemo ih objaviti. Unaprijed hvala.

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116