ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 5 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenima i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna je lako ozlijeđena. Prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama je uzrokovao počinitelj upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 253 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 72 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 36 godina koji je upravljao vozilom između Rušana i Detkovca u ponedjeljak oko podneva. 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 9 osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane i jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je temeljem čl. 137. istog zakona zadržana jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 
Akcije
Dana 22. i 24. svibnja 2015. godine u vremenu od 14 do 22 sata na području PPRP Virovitica su provedene akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora sudionika u prometu na biciklima. U akcijama je izvršen nadzor 51 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 29 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.(PU virovitičko-podravska)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116