petak, 22. svibnja 2015.

Osnovana ribočuvarska služba novog ovlaštenika ribolovnog prava

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Dodjelom ribolovnog prava Športsko ribolovnoj udruzi „Šaran“ Bakić u ribolovnom području Drava-Dunav za ribolovne zone obuhvaćene administrativnim granicama grada Slatine i općina Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Čađavica u Virovitičko-podravskoj županiji, te sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu osnovana je i ribočuvarska služba koja će obavljati nadzor nad spomenutim ribolovnim zonama.
Ribočuvari su stručno osposobljeni za nadzor športskih ribiča, a primarni cilj ribočuvarske službe je spriječiti osobe koje obavljaju (ne)športski ribolov ili druge radnje koje su u suprotnosti sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu i propisima koji iz njega proizlaze.
Za navedene ribolovne zone ovlaštenik ribolovnog prava odredio je šest ribočuvara, a to su Romeo Kireta, Ivan Baumholc, Miroslav Braj, Damir Kireta, Zlatko Vilk i Jovica Beneš.
Ribočuvarska služba već aktivno i uspješno surađuje sa Policijskom postajom Slatina, prije svega na zajedničkim obilascima rijeke Drave kao državne granice, ali i na ostalim područjima djelovanja.(radioslatina.hr)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116