četvrtak, 21. svibnja 2015.

Obilježena 23. obljetnica pogibije petorice hrvatskih vitezova

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





U organizaciji udruge HVIDR-a Orahovica i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica, te suorganizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Orahovica, obilježena je 23. obljetnica pogibije petorice hrvatskih vitezova Miroslava Međimurca, Vlade Golika, Josipa Klobučara, Zdravka Kevčića i Karla Stojakovića u Modriči.  

Izaslanstva udruga položila su vijence na grobnim mjestima petorice branitelja, a ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice krenuo je maraton Orahovica-Veliki Rastovac.



-Moram se od srca zahvaliti svim trkačima koji su danas došli i odlučili istrčati ovaj maraton za naše suborce i ratne prijatelje koji su dali ono najsvetije od sebe, svoj život u Domovinskom ratu. Oni će vječno živjeti u nama i u srcima svojih najbližih, a ovakve obljetnice su uz odavanje počasti njima i prilika da mi branitelji pokažemo kako se Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja nikada ne smije zaboraviti. – rekao je predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković. 



Znak za start utrke dao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a blagoslov trkačima uputio je župnik orahovački vlč. Željko Strnak. 

Maraton Orahovica-Veliki Rastovac istrčalo je 25 trkača i jedna trkačica, među kojima i suborci poginulih branitelja,pripadnici prve mehanizirane bojne Našice, a na startu u Velikom Rastovcu održan je i komemorativni skup. 

U mjesnom domu u Zdencima održana je izložba fotografija iz Domovinskog rata u organizaciji UVDDR-ogranak Orahovica.
Obljetnici su, između ostalih, nazočili  zamjenica župana Virovitičko- podravske županije Sanja Bošnjak,natporučnik Marin Grbić , načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, načelnik općine Crnac Mato Damjan, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Marija Maračić  i gradonačelnik Orahovice   Josip Nemec. 
Svoj obol u obilježavanju ove hvale vrijedne obljetnice dali su i članovi udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci istrčavši cijelu dionicu maratona, te udruga Zdravo trčanje i Hrvatski sokol. (tekst&foto : Miroslav Milovuković-Minkila, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica)

Foto :



















Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116