petak, 17. travnja 2015.

Dani tehničke ispravnosti motocikla i mopeda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog auto kluba i Centra za vozila Hrvatske na području cijele Hrvatske u razdoblju od 20. travnja (ponedjeljak) do 25. travnja (subota) 2015. godine, organizira se ,preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala, mopeda, te svih ostalih vozila L kategorije pod nazivom „ Dani tehničke ispravnosti vozila motocikala 2015“.

Akcija je dragovoljna a osim što daje mogućnost obavljanja besplatnog pregleda mopeda i motocikala u Stanicama za tehničke preglede ( besplatni pregled u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila), ona je i edukativnog i preventivno-sigurnosnog karaktera budući da daje mogućnost da vozači preventivno prekontroliraju ispravnost vlastitog vozila, te da uz pružanje savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba uklone eventualni nedostatak na vozilu, a sve to kako bi  sa ispravnim vozilom sigurno sudjelovali u prometu, i na taj način izbjegli prometnu nesreću uvjetovanu tehničkom neispravnošću vozila.
  Kako bi se što više vozača uključilo u ovu akciju, u spomenutom periodu, policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća, upoznati vozače navedenih kategorija vozila sa mogućnosti besplatnog pregleda vozila u STP-ima.  (PU virovitičko-podravska)