ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

U sklopu jubilarnog 20. međunarodnog sajma odražan niz zanimljivih stručnih predavanja

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

U sklopu jubilarnog 20. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2015, koji se održava od 27. veljače do 1. ožujka u Virovitici, Upravni odjel za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije i HGK – Županijska komora Virovitica organizirali su stručna predavanja tematski vezana uz perspektive hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede.
Predavanja su održana drugog dana sajma, u subotu, 28. veljače, u prostorima Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, koji se nalazi uz sajamski prostor.
Na rasporedu je bilo sedam zanimljivih tema. Između ostalog, riječ je bila o perspektivama hrvatske poljoprivrede, utjecaju aditivnih tehnologija na odvijanje poslovnog procesa, fundamentalnoj i tehničkoj analizi terminskih tržišta, o tome kako razumjeti financijske izvještaje te o kontaminaciji usjeva ljekovitog bilja sa susjednih poljoprivrednih površina. Osobito zanimanje privukla su predavanja veza na temu hrvatskog i mađarskog nacionalnog pčelarskog programa te osvrt na projekt zaštite izvornosti slavonskog meda.
Predavači su bili pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije Tugomir Majdak, predsjednik pčelarskog Saveza Mađarske – Laszlo Messaros i predsjednik pčelarskog saveza Hrvatske Vladimir Bilek sa suradnicima, Marko Kovač, direktor proizvodnje Spider grupe iz Pitomače i profesori Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Stručna predavanja završena su promocijom sadržaja i usluga Panonskog drvnog centra kompetencija prema budućim korisnicima te panel diskusijom o njegovoj ulozi u razvoju drvno – prerađivačke industrije, kojoj je prisustvovala i zamjenica župana virovitičko-podravskog Sanja Bošnjak. (vpz.hr)