ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Prometne nesreće i postupanja tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreća s materijalnom štetom i 3 prometne nesreće s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama su 4 osobe lako ozlijeđene. Niti jedan počinitelj nije uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola, ali su čak 4 prometne nesreće uzrokovali počinitelji koji su napustili mjesto događaja.
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 249 prekršaja, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 49 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 56 godina koji je upravljao vozilom u Zdencima u subotu oko 23,10 sati.
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 5 osoba, a temeljem čl. 137. su zadržane 2 osobe, svi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Akcije 
U petak/subotu, 27. / 28. veljače 2015. godine u vremenu od 22 do 06 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 57 vozača, kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 14 prekršaja, od kojih 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. (PU virovitičko-podravska)