utorak, 3. ožujka 2015.

Lino višebojac u OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci 26. veljače imala je čast biti domaćinom jedne od najvećih dječjih sportskih manifestacija Lino višebojac kojoj je cilj osnovnoškolce diljem Hrvatske upoznati s pravim sportskim i ljudskim vrijednostima.
Pripreme za ovaj spektakt započele su već početkom veljače – učenici su pripremali i izrađivali transparente i navijačke rekvizite, uređivali školu, osmišljavali navijačke odore, uvježbavali Lino himnu, pisali literarne sastavke itd. Zadnji tjedan radilo se punom parom, školu je potpuno zahvatila Lino „groznica“, tako da su učenici, učitelji, stručni suradnici te ostalo osoblje škole nestrpljivo iščekivali dolazak Lina, što smo napokon i dočekali! Program je vodio izvrsni animator i voditelj Roberto Anić, dok su podršku našim natjecateljima pružale tri gostujuće sportske zvijezde – Dunja Novalić, Ivana Babić i Vladimir Krstića. U
Učitelji i učenici naše škole pripremili su kratak umjetnički program u kojem su se predstavile plesačice Finoline, učenice prvog razreda, zatim Linete, učenice sedmog razreda koje su plesale uz himnu Lina višebojca, a nakon toga učenica osmog razreda Nives Maričić otpjevala je pjesmu grupe Queen We Are The Champions i sve prisutne ostavila bez daha. Na završetku programa učenica 6.b razreda Barbara Kovačić pročitala je svoju pjesmu Svijet po mom koja je pobijedila na istoimenom školskom literarnom natječaju.
Nakon toga započelo je natjecanje u pet samostalnih disciplina (košarka, nogomet, rukomet, skok u dalj i trčanje oko štafeta) te četiri zajedničke (skakanje u vrećama, potezanje užeta, vođenje lopte oko štafete i trčanje oko štafete). U ženskoj kategoriji pobijedila je učenica 6.b razreda Terezija Som s osvojenih 130 bodova, a u muškoj pobjedu je odnio također učenik 6.b Tin Jusup osvojivši 170 bodova, čime je ostvario jedan od tri najbolja rezultata u sveukupnom natjecanju Lina višebojca. Organizatori su nagradili i najbolje, najglasnije i naorginalnije navijače, a učenica Nives Maričić pozvana je na nastup na finalu Lina višebojca.
U Čačincima još će se dugo pamtiti Lino višebojac jer su zaista rijetki ovakvi vrhunski organizirani i pripremljeni projekti, koji djeluju pozitivno i motivacijski na učenike, ali i na učitelje, stručne suradnike, osoblje škole te čitavu lokalnu zajednicu. Nismo samo mi oduševljeni Linom, i on je oduševljen nama, stoga smo za organizaciju ovog događaja osvojili tri desetke i tri zvjezdice, što nas svrstava među najbolje ocjenjenje škole domaćine u dosadašnjih devet sezona Lina višebojca! Naši navijači pozvani su na sudjelovanje na finalu Lina višebojca u petome mjesecu, gdje će gromoglasno bodriti našu Nives, tako da naša Lino priča još nije završena… (icv.hr/foto na : vpz.hr)