utorak, 3. ožujka 2015.

Grad Slatina na međunarodnom sajmu Viroexpo

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Virovitici se od 27. veljače do 1. ožujka održao jubilarni 20. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. Tom prilikom na izložbenom prostoru posjetiteljima se predstavio Grad Slatina, slatinski Centar za poduzetništvo, Pučko otvoreno učilište Slatina, te Lokalna akcijska grupa Marinianis.
Ove godine sajam je posjetilo 26.700 posjetitelja, a u subotu 28.2., drugog dana održavanja sajma, ponovo je zabilježena rekordna posjećenost u povijesti sajma, a taj dan posjetilo ga je više od 11.000 ljudi. Prema riječima direktora sajma Viroexpo Igora Androvića tomu su pridonjeli povoljni vremenski uvijeti, velik broj organiziranih posjeta kulturnih umjetničkih društava, umirovljenika, učenika, ali i djece koja su i ove godine sajamskim vlakićem dolazila na sajam. Viroexpo 2015 okupio je i velik broj izlagača, njih 731, iz čak 26 zemalja svijeta.
”Jubilarni 20. Viroexpo otvorila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović što je uveličalo otvorenje samog sajma te dalo na važnosti cijeloj manifestaciji. Rekordnom broju posjetitelja ove godine zasigurno je doprinjelo i lijepo vrijeme te promjena termina održavanja sajma. I strani i domaći izlagači iznimno su zadovoljni organizacijom i cijelim programom Viroexpo sajma” – naglasio je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.
Podsjetimo, organizatori i pokrovitelji 20. Međunarodnog sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije. Tehnički realizator sajma je tvrtka Viroexpo d.o.o. (vpz.hr, mru)