utorak, 3. ožujka 2015.

Akcija “Udomljavanje je fora”

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na Trgu kralja Tomislava u organizaciji Udruge Laki iz Virovitice, Gradom Viroviticom, Skloništem za životinje Virovitica te Prijateljima životinja, održana je akcija “Udomljavanje je fora”. Akcija je održana povodom Svjetskog dana kastracije, koji se obilježava 24. veljače, s ciljem ukazivanja na kastraciju kao dokazanog načina spašavanja života životinja.
Cilj akcije je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja. Akciju je podržao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je sa suprugom Sanjom nedavno udomio jednog psa iz virovitičkog azila te tom prigodom pozvao i ostale Virovitičane da se odluče na udomljavanje pasa.
U gradu Zagrebu ova se akcija provodi već godinama, a Grad Virovitica jedan je od tek nekolicine hrvatskih gradova koji vode tzv. ‘no kill’ sklonište, odnosno sklonište za životinje koje nema praksu usmrćivanja životinja nakon 60 dana boravka u skloništu.
Iz Skloništa za životinje Virovitica napominju da, usprkos nadljudskim naporima i trudu koji svakodnevno ulažu u dobrobit svojih štićenika, ovakvo utočište ne bi moglo opstati bez podrške Virovitičana, udruga i gradskih vlasti. (icv.hr/foto na : vpz.hr)