srijeda, 21. siječnja 2015.

U Suhopolju održano predavanje “Nauči pametno učiti”

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Savjetodavno tijelo Općine Suhopolje, koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području Općine Suhopolje, Savjet mladih Općine Suhopolje, u suradnji s Školskom knjigom Zagreb jučer je u punoj dvorani Hrvatskog doma u Suhopolju organizirao predavanje “NAUČI PAMETNO UČITI” koje je održala profesorica Dinka Juričić, inače urednica u Školskoj knjizi koja uređuje gimnazijske čitanke, drži predavanja i radionice o motiviranju, komunikacijskim vještinama i brzome čitanju.
Ovo predavanje bilo je namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te mladim osobama do 30 godina starosti koje se nalaze u fazi obrazovanja, budući da mnogim učenicima i mladim osobama veliki problem predstavlja učenje kao proces uskladištavanja podataka u skladištu pamćenja.
Slijedeći svoj program rada za 2015. godinu, kojim je Savjet mladih Općine Suhopolje posebnu pozornost pridonio obrazovanju u smislu poticanja mladih na nastavak istog, a sa željom postizanja što boljih uspjeha učenika 7. i 8. razreda osnovne škole, na početku drugog polugodišta školske godine 2014./2015., Savjet mladih Općine Suhopolje, zahvaljujući Osnovnoj školi Suhopolje, odnosno ravnatelju Anti Škrabi koji je organizirajući nastavu i školski prijevoz sukladno vremenu održavanja predavanja, upoznao je sve prisutne sa svojim radom, a zahvaljujući profesorici Dinki Juričić svi su imali priliku poslušati kratko, jednostavno i dobro oprimjereno predavanje o tome kako brzo učiti i dugo pamtiti ono što se nauči.
Predsjednik Savjeta mladih Općine Suhopolje, Goran Doležal tom je prilikom istaknuo želju za uspostavljanjem, odnosno nastavkom međusobne suradnje, kako sa Osnovnom školom Suhopolje, tako i sa Školskom knjigom iz Zagreba u cilju konzultiranja mladih o temama bitnim za mlade i provođenju aktivnosti vezanih uz mlade. Slijedom navednog, najavio je slijedeću aktivnost koju će provoditi, a to je predavanje i prikaz filma o trgovini ljudima koje će biti održano, u suradnji sa Policijskom upravom Virovitičko – podravskom, u petak 23. siječnja, o čemu više naknadno. (suhopolje.hr/vpz.hr)