nedjelja, 18. siječnja 2015.

Poziv general pukovnika Barića maturantima za upis na vojno učilište

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U prostorima Radio Slatine gostovao je general pukovnik Slavko Barić predstavnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske kako bi putem etera uputio poziv svim zainteresiranim maturantima i maturantkinjama da se pridruže velikoj obitelji Oružanih snaga tako što bi svoje daljnje školovanje nastavili na sveučilišnim studijskim programima na Hrvatskom vojnom učilištu ”Petar Zrinski” u Zagrebu.
U akademskoj godini 2015/2016 na sveučilište će se upisivati kandidati za kadete na preddiplomske sveučilišne studijske programe i to Vojno vođenje i upravljanje, i Vojno inženjerstvo. General pukovnik Barić pobliže je u nekih pola sata razgovora upoznao slušatelje što očekuje kadete za vrijeme četverogodišnjeg školovanja, kako izgleda radni dan, koje sve privilegije, a koje obveze, imaju polaznici.
Doznali smo da po završetku školovanja osim čina poručnika buduće časnike čeka i siguran posao u MORH-u, ali i mogućnost daljnjeg napredovanja kroz različita usavršavanja kroz razne oblike vojne i civilne funkcionalne izobrazbe u zemlji, ali i inozemstvu. Sve detalje vezane za ovaj atraktivan poziv možete pronaći na Internet stranici Ministarstva obrane Republike Hrvatske. (dj/radioslatina.hr)